Pin It

Kwaliteitsgarantie – ISO 17100

 

Bij Wagner Consulting, zijn onze medewerkers en partners toegewijd om de hoogste kwaliteit te leveren aan onze klanten. Om dit te bereiken werkt Wagner Consulting International volgens de laatste ISO-, EN- en DIN-normen, die voor vertaaldienstverleners en kwaliteitsmanagement zijn uiteengezet. Wagner Consulting is trots op de nieuwe internationale norm ISO 17100 die we voor vertaaldiensten hebben verkregen en deze al hebben toegepast aan al onze taal service projecten, met inbegrip van maar niet beperkt tot onze vertaalwerk.

De ISO 17100 bevat voorschriften voor de kernprocessen, bronnen en andere aspecten die nodig zijn voor de levering van een kwaliteitsvertaaldienst dat voldoet aan de van toepassing zijnde specificaties. Toepassing van de norm ISO 17100 voorziet ook in de middelen waarmee een taaldienstverlener conformiteit van de opgegeven vertaaldiensten ISO 17100 kan aantonen en de capaciteit van de processen en middelen om een vertaling service te leveren, dat aan de klant en andere toepasselijke specificaties zal voldoen Klanten kunnen er dan ook zeker van zijn dat de internationale standaard uiteengezet in ISO 17100 wordt gehaald en gecertificeerde taal dienstverleners dit als standaard nemen voor hun werkprocessen. 


Vereisten uiteengezet door ISO 17100

De uiteengezette internationale standaard ISO 17100 voor de taaldienstverleners. Zowel de vertalers als projectmanagers dienen een gekwalificeerde opleiding te hebben en moeten voortdurend worden opgeleid en bijgeschoold. Dit geldt ook voor externe taalkundigen (freelancers) die aan dezelfde normen moeten voldoen. 

Een ander vereiste is de gegevensbeveiliging voor klanten en een adequate verwerking van dergelijke informatie. De standaard taaldienstverlener moet werken met vertaaltechnologieën, hulpmiddelen beheren voor het vertalen en het beheren van terminologie systemen. Revisies en wijzigingen zijn een must. Deze standaard is niet nieuw voor Wagner Consulting en is al overschreden, terwijl nog steeds de oude vertalingsnorm DIN EN 15038 van toepassing is.

Door standaard vertaalmanagement en kwaliteitsmanagement bij Wagner Consulting International toe te passen, laten onze klanten weten dat ze een betrouwbare partner hebben voor al hun taaldienstbehoeften.

Bekijk ook onze "Referentiecentrum".